miercuri, 22 octombrie 2008

Demisie de onoare sau demisie fortata?

Marius Lacatus nu mai este antrenorul Stelei dupa dezamagirile din ultima perioada a echipei. Aseara Laca isi juca practic postull. A inceput cum nu se putea mai bine , pac-pac 2-0 , sa fim sinceri noroc chior si totusi Steaua le-a bagat doua francezilor de la Lyon. Insa din momentul celui de-al doilea gol Steaua a devenit o echipa tipic romaneasca , s-a retras prosteste , fara cap si din pacate si fara picioare si asa s-a ajuns ca visul frumos sa devina incredibil de repede un cosmar pe care numai echipele romanesti stiu sa le aiba , parca is dorite , is gandite. Ai 2-0 si te retragi desi cu numai cateva zile in urma nationala Romaniei patea acelas lucru cu nationala Frantei. Oare Piturca sa fi gestionat mai bine meciul incat sa rezistam sau oare Frantei ii era frica sa atace si astfel risca sa piarda si acest rezultat? Un lucru e sigur , Romania a ramas cu antrenor , iar Steaua nu. Lacatus , antrenorul care a reusit a treia calificare consecutiva a Stelei in grupele CL nu a mai suportat presiunea de la Steaua. Presiune? Sau poate ca si-a dat seama ca nu are valoare de Steaua si ca prin ramanerea lui indelungata pe banca echipei din Ghencea ar fi facut mult rau si echipei si mai ales lui. A scazut mult in ochii fanilor si astfel ar fi riscat ca din “legenda” sau “idol” sa devina un “ratat” de antrenor si astfel iubirea fata de Lacatus sa dispara incetul cu incetul. Motivele despartirii dupa spusele lui Laca ar fi declaratiile lui Gigi Becali dupa meciul de aseara in care patronul Stelei pur si simplu il desfiinteaza pe Lacatus in cel ma pur mod “becalian”. Ii era frica de ce va zice presa , de cum vor reactiona suporterii daca ceva nu iese si astfel a plecat. Bravo , pentru asta il voi iubi pentru totdeauna pe Lacatus , “legenda” Stelei. A plecat pentru a nu ne dezamagi pe noi , suporterii Stelei si bineinteles si a lui. Dar daca motivele de mai sus nu sunt cele reale? Daca adevaratul motiv al plecarii lui ar fi o cearta cu Gigi , cum de altfel majoritatea antrenorilor , managerilor , jucatorilor pleaca de la Steaua. Daca acesta e motivul atunci dati-mi voie sa fiu un pic dezamagit de atitudinea lui. Asta arata ca a fost chiar sclav a lui Gigi si dupa despartirea de Steaua inca nu are caracterul sa recunoasca prostiile pe care patronul i le impunea , Hagi daca a zis a ramas in inima noastra. Insa pana la urma e decizia lui , sa zicem personala , dar daca Becali l-a desfiintat pe el , de ce mai poate sa indure si o alta umilinta , sa apara in fata noastra ca un prieten adevarat a lui Gigi , iar daca as avea mentalitatea patronului , daca Laca e prieten cu dusmanul atunci e si el dusmanul meu. Insa sper ca el sa fi plecat datorita caracterului lui si a iubirii fata de Steaua , iar asa il vom iubi neconditionat de acum inainte.

Steaua fara antrenor!


Marius Lacatus si-a dat demisia din postura de antrenor al echipei Steaua Bucuresti. Motivele demisiei sunt dupa spusele fostei mari glorii a Stelei rezultatele negative din ultimul timp si declaratiile lui Gigi Becali dupa meciul pierdut aseara din Ghencea , cu Lyon.
"În urma declaraţiilor lui Gigi se lăsa loc de interpretări şi de aceea am decis să renunţ. A fost un an destul de bun, se putea şi mai mult, dar din păcate nu am reuşit să obţin mai multe performanţe. E o experienţă şi poate voi învăţa din greşeli. Plec pentru că nu văd perspective bune din partea reacţiilor suporterilor şi ale presei. Asta e, la supărare fiecare spune anumite declaraţii. Nu-mi place ca astfel de lucruri să fie făcute publice, dar acum a fost altceva, am ales să vin alături de Gigi tocmai ca să nu lăcăm loc de interpretări". , a declarat Lacatus.