luni, 19 mai 2008

Zapata jucatorul anului in Romania!!!


Robinson Zapata a fost privit cu scepticism vara trecută, în momentul în care a fost adus la Steaua. Şi asta pentru că predecesorii săi „de export” dintre buturile roş-albaştrilor, Carlos şi Andrey, dezamăgiseră, plecând pe uşa din dos.
Rufay, aşa cum este el poreclit, a vrut să demonstreze că este o carte câştigătoare. Şi i-a ieşit! În primul rând datorită valorii sale şi a voinţei de a arăta ceea ce îi poate pielea, reuşind să se acomodeze cel mai bine dintre toţi străinii care au venit la Steaua de-a lungul anilor. A surprins pe toată lumea nu numai cu paradele sale prin care şi-a salvat echipa în multe rânduri, ci şi prin rapiditatea cu care a învăţat limba română fără meditator. E drept, şi telenovelele pe care le mai urmărea alături de soţia sa, Ceuci, l-au ajutat din plin. Aşa că, la doar câteva luni, acorda deja primul interviu în româneşte. S-a ataşat de ţara noastră datorită căldurii oamenilor, cu sânge latin ca şi el. A fost impresionat de Sărbătorile Pascale, de tradiţii şi de credinţa cu care sunt înconjuraţi oamenii în seara sfântă a Învierii sau de bucătăria noastră. Iar apropo de asta, micii sunt preferaţii lui dintre mâncărurile de la noi.Prin venirea sa, Steaua a câştigat nu numai un portar. Zapata a fost cel care a contribuit decisiv la transferurile din iarnă ale lui Pepe şi Dayro Moreno, vorbindu-le la superlativ de acest club. Un club al cărui ambasador a devenit în America de Sud, acolo unde, când este întrebat de Steaua, spune doar atât: „E Real Madridul României. Un club serios, cu performanţe şi o conducere puternică”. Asta spre deosebire de Carlos sau Andrey, doi goalkeeperi care au folosit cuvinte dure şi urâte după ce s-au despărţit de roş-albaştri.

Adus de Gică Hagi

Robinson Zapata a fost transferat la Steaua în vara trecută, la insistenţele fostului antrenor, Gică Hagi (foto), prin intermediul prietenului său, cunoscutul portar Faryd Mondragon. Suma de transfer a columbianului, adus de la Deportivo Cucuta, a fost la acea vreme de 600.000 de euro. Din acel moment, Rufay nu a mai putut fi scos dintre buturi, Cernea şi Vâtcă devenind eterne rezerve

Sunt onorat că am fost ales cel mai bun portar. Acest lucru mă face să muncesc mai mult, pentru a demonstra că nu a fost întâmplător. Ţin să le mulţumesc colegilor, pentru că, fără ei, nu aş fi reuşit
Robinson Zapata, portar Steaua

Zapata este serios, matur şi muncitor. Lucrează atâta cât îi cer, nu face nazuri. Avem o colaborare extraordinară
Andrei SPERIATU, antrenor cu portari la Steaua

31 de goluri a primit Zapata în cele 41 de meciuri jucate pentru Steaua
Merita Zapata titlul de jucatorul anului in ultimul sezon di Liga 1?

Greu pana in Champions League!

In acest sfarsit de saptamana s-au incheiat si campionatele in celelalte tari europene, astfel ca s-au stabilit si probabilii adversari ai Stelei din turul III preliminar al CL.Dacă ar reuşi calificarea în grupe, Steaua ar face parte din a doua sau a treia grupă valorică, în funcţie de celelalte echipe care vor trece de faza preliminară.Mai jos va prezentam capii de serie din turul III preliminar si mai ales ceea ce ne intereseza in special echipele posibile adversare ale Stelei:
Capi de serie
FC Liverpool (Tur Prel. 3)
FC Barcelona (TP3)
Arsenal (TP3)
Schalke 04 (TP3)
Juventus Torino (TP3)
Glasgow Rangers (TP2)
Olympique Marseille (TP3)
Steaua Bucureşti (TP3)
Panathinaikos Atena (TP2)
FC Basel (TP2)
Olympiakos Pireu (TP3)
Fenerbahçe Istanbul (TP2)
Şahtior Doneţk (TP3)
RSC Anderlecht (TP2)
AC Fiorentina (TP3)
Spartak Moscova (TP3)

Posibili adversari
Atletico Madrid (TP3)
Sparta Praga (TP2)
Dinamo Kiev (TP2)
Slavia Praga (TP3)
Galatasaray (TP3)
Partizan Belgrad (TP2)
ŢSKA Sofia (TP3)
Vitoria Guimaraes (TP3)
Dinamo Zagreb (TP1)
Wisla Cracovia (TP2)
Standard Liege (TP3)
FC Twente (TP3)
Artmedia Petrzalka (TP1)
AaB Aalborg (TP2)
Brann Bergen (TP2)
Rapid Viena (TP2)
Ce adversar vrei pentru Steaua in turul preliminar?Pe cine ai vrea sa intalneasca in grupe?

Rada a ajuns la Timisoara!


Finanţatorul roş-albaştrilor, Gigi Becali, a declarat aseară că s-a înţeles cu Marian Iancu pentru transferul lui Ionuţ Rada. "Am acceptat oferta celor de la Poli Timişoara, pentru Rada. Şi l-au dorit foarte mult şi l-am cedat pentru 900.000 de euro. În zilele următoare timişorenii trebuie să se înţeleagă cu fotbalistul. Cred că în acestă săptămînă se vor semna actele", a declarat Becali.
"Sînt onorat că o echipă ca Timişoara m-a ofertat", a spus aseară fotbalistul în vîrstă de 26 de ani
Ai fi vrut sa ramana Rada la Steaua?