sâmbătă, 19 iulie 2008

Ce e bun si ce nu!!!

Desi Steaua Bucuresti a terminat stagiile de pregatire ale acestei veri , echipa nu pare sudata si nici pe departe pregatita de un nou sezon greu cu multe meciuri atat in Liga 1 cat si in CL sau Cupa UEFA , daca nu trece de turul preliminar al CL. In meciurile de pregatire Steaua a invins de trei ori , fara sa convinga vreodata (Maribor , Austria Karnten si Besiktas) , trei meciuri terminate la egalitate (Swindon town , Viktoria Plzen si in ultimul amical cel cu Nurnberg) si bineinteles o infrangere usturatoare , dar poate nemeritata , 0-3 cu Red Bull Salzburg. Bilantul echipei din Ghencea 3-3-1 , insa in nici una din partide nu a aratat fotbal de grupele Champions League , acolo unde, orice suporter stelist spera sa o vada din nou pe Steaua.

Sa luam Steaua pe compartimente:

Portari: Andrei Vatca a fost si ramane o a treia varianta pe postul de portar al Stelei , el ne iesind in evidenta in nici un meci sau la antrenamente.

Cornel Cernea desi a jucat mai mult a gresit enorm , gafand deseori dar avand si momente mai bune , ramane cea mai buna solutie de portar daca s-ar intampla ceva cu Zapata.

Rufay Zapata ramane adevaratul stapan al portii Stelei , aratand costanta in joc , desi a avut si unele interventii stangace ca orice jucator in meciurile de pregatire.

Fundasi dreapta: Bogdan Mustata , tanarul jucator adus de la echipa a doua a arat o pofta de joc si de afirmare demna de luat in seamna si cred ca e unul din tinerii de perspectiva a Romaniei.

Pawel Golanski nu a jucat in primele partide , iar cand a facut-o a avut evolutii oscilante insa ramane prima optiune de fundas dreapta.

Fundasi centrali:Sorin Ghionea se anunta un titular de drept in apararea Stelei chiar daca in acest stagiu de pregatire nu s-a ridicat la nivelul aratat de el in returul sezonului trecut si in meciul de la EURO , reusind si un autogol de generic.

Dorin Goian are o situatie mai speciala prin atitudinea lui si prin acest du-te vino pe la mai multe echipe din strainatate, insa nu s-a realizat nici una din oferte , el fiind foarte departe de evolutiile de pana acum al Stelei si ramand mult si pe banca de rezerva

Ionut Rada are aceiasi situatie ca a lui Goian , insa el a intrat in gura oficialilor Stelei pe nedrept , el declarand ca nu vrea neaparat sa plece de la Steaua , daca i se da dreptul de a juca si cred ca merita sa joace la Steaua pentru ca are valoare , insa el nu e pe placul nici a lui Lacatus si nici a patronului.

Eugen Baciu este jucatorul de care atunci cand ai nevoie te ajuta , a jucat bine in aceste amicale insa cred ca va ramane in continuare eterna rezerva.

Alexandru Iacob este un viitor fundas de succes , dar in acest moment nu are cum sa prinda nici macar lotul Stelei , a jucat bine in aceste meciuri amicale.

Fundasi stanga: Mihai Nesu nu a avut realizari mari si se pare ca va incepe campionatul din postura de rezerva.

Petre Marin a avut evolutii bune insa la varsta pe care o are, nu are constanta in joc si ii va fi greu sa ramana titular dupa revenirea lui Emeghara.

Mijlocasi dreapta:Banel Nicolita ,acelasi alergator care nu isi gaseste rolul si locul pe teren , insa are un avantaj, se bucura de simpatia antrenorului si conducerii.A si inscris un gol.

Janos Szekely e mijlocas dreapta de meserie insa la Steaua a fost reprofilat ca mijlocas stanga , a fost cel mai bun jucator al Stelei in cele doua stagii de pregatire inscriind un singur gol insa a facut foarte multe faze spectacol alaturi de Dayro Moreno.

Mijlocasi centrali : Ov. Petre este un jucator pe care Steaua se poate baza chiar daca nu prea a jucat revenind dupa o accidentare , insa ii va fi greu sa ii ia fata lui Mirel daca Steaua va aborda jocurile cu un singur mijlocas defensiv

Mirel Radoi este in continuare stalpul Stelei , jucatorul cu o mare determinare , capitanul Stelei va fi cu siguranta titular de drept. A fost marcatorul singurului gol din meciul cu Besiktas , din penalty.

Florin Lovin, a treia varianta de mijlocas defensiv nu a aratat nimic in meciurile de pregatire chiar daca a inscris si un gol , el a intrat pe lista neagra a lui Lacatus si a fost trimis la echipa a doua , insa cred ca totusi se va intoarce la prima echipa fara a avea mari sanse de a juca.

Mihaita Plesan e mijlocasul ofensiv care a aratat cel mai bine si daca Steaua va juca cu un inchizator si cu un jucator ofensiv la mijloc cred ca Plesan e favoritul la titularizare , a avut si o reusita in aceste meciuri de pregatire.

Tiago Gomes nu a demonstrat ca e acel jucator de creatie de care are nevoie Steaua si greu va prinde prima echipa in acest inceput de campionat , nu a avut mari realizari si acest lucru il nemultumeste pe Lacatus , mai are mult de munca.

Mijlocasi stanga: Razvan Ochirosii este tanarul care a demonstrat ca are valoare insa nu i se da sanse de a demonstra , nu a excelat cu nimic in aceste meciuri de pregatire , greu va prinde prima echipa.

Robert Neagoe in nici un meci nu a aratat ca are valoare de Steaua si aproape sigur el va ajunge la Buzau.

Atacanti: Dayro Moreno este un atacant de clasa , chiar daca nu a inscris a facut multe faze spectacol , alaturi de Janos pare sa fie cuplul perfect la Steaua. Are un dezavantaj , este folosit in spatele varfului impins ceea ce nu prea ii convine insa locul de titular il are asigurat.

Bogdan Stancu nu a rupt gura targului , insa a inscris doua goluri , adica si-a faut datoria , nici el nu are asigurat locul de titular.

Adrian Neaga nu a facut nimic in aceste meciuri amicale fiind un client fidel a lui Lacatus , de cand a revenit la Steaua nu si-a mai intrat in vana.

Claudiu Ionescu nu a demostrat increderea data de Gigi Becali , iar patronul din ghencea la redirectionat spre Buzau , unde aproape sigur va ajunge ca imprumutat.

Romeo Surdu, nimic si iar nimic , nu se gaseste , nu se integreaza , iar cosecinta este plecarea lui aproape sigura de la Steaua. Golul reusit de el nu cred ca il va mai salva.

Vali Badea a ramas doar cu realizarile din primul sezon de la Steaua , din pacate in aceste amicale a ramas doar ca salvatorul Stelei din meciul cu cei de la Plazen si cu nimic altceva. Slab si greu de a avea pretentii de titularizare.

Pantelis Kapetanos , grecul adus de la AEK Atena pare a fi o fantoma de jucator , ne avand nici o realizare desi a fost folosit des, dar fara nici un rezultat.

Vlad Rusu , baiat mucitor si un bun sutior , va avea viitor la Steaua , insa nu si acum.

In meciurile de pregatire Marius Lacatus nu s-a bazat pe Ifeany Emeghara care este accidentat si pe noua achizitie Arthuro Bernhardt , la el exista doar suspeciunea ca e accidentat , insa nimic oficial.

Greu cu Steaua noastra , aparare , mijloc si atac , peste tot scartie cate ceva.

Egal in ultimul meci de pregatire


Steaua Bucuresti a treminat la egalitate 0-0 ultimul meci amical din stagiile de pregatire din aceasta vara, impotriva echipei germane Nurnberg.
Steaua a inceput in formula :1 Robinson Zapata - 4 Pawel Golanski, 6 Mirel Radoi, 24 Sorin Ghionea, 18 Petre Marin - 7 Ianos Szekely, 23 Mihaita Plesan, 30 Tiago Gomes, 16 Banel Nicolita - 27 Dayro Moreno, 22 Pantelis Kapetanos , iar in timpul meciului au mai intrat Goian , Baciu , Ov. Petre ,si Neaga.
Ultimul meci inaintea inceperii noului sezon va fi cu AS Roma , meci de prezentare a lotului , sambata 26 iulie de la 20:30.